Jaunumi

Šorīt, 28.februārī Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālā vides pārvalde ( RVP) saņēma iedzīvotāju zvanu par to, ka Daugavpilī, Šuņupē pie tilta Cietokšņa ielā redzams naftas produktu pleķis.

Uzreiz pēc ziņas saņemšanas VVD Daugavpils RVP inspektori izbrauca uz notikuma vietu. Notikuma vietu apsekojot, tika konstatēts, ka Šuņupes posms līdz Stacijas ielai ir piesārņots ar naftas produktiem. Uz ūdens virsmas ir izveidojusies naftas produktu plēvīte, apmēram 900 m garumā.   Tika atklāts arī piesārņojuma avots - Daugavpils pilsētas lietusūdeņu kanalizācijas sistēmas  nostādinātājakā, pirms ieplūdes Šuņupē, sakrājušies naftas produkti.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldību un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) VVD Daugavpils RVP organizēja piesārņojuma lokalizācijas darbus.

 VUGD izvietoja absorbējošās bonas Šuņupes posmā lejpus tiltam līdz upes posmam, kas pieguļ SIA „Daugavpils ūdens” teritorijai, tādejādi norobežojot naftas produktu tālāko izplatīšanos.

VUGD darbinieki veica papildus piesārņojuma lokalizācijas darbus, izvietojot absorbējošās bonas arī Šuņupē lejpus konstatētā piesārņojuma avota. Ar absorbējošām bonām tika noslēgta piesārņojuma noplūde Šuņupē no akas.

Par notikušo ir informēti Valsts policijas pārstāvji, kas uzsāka izmeklēšanu, lai noskaidrotu personu, kuras darbība izraisīja upes piesārņojumu.

Daugavpils RVP turpina sekot līdzi situācijai objektā.