Jaunumi

Valsts vides dienesta (VVD) Jelgavas reģionālā vides pārvalde (RVP) 20.martā sadarbībā ar Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Autopārvadājumu uzraudzības nodaļu Grenctāles robežkontroles punktā, Brunavas pagastā, Bauskas novadā un Bārbelē, Bārbeles pagastā, Vecumnieku novadā veica atkritumu kravu pārbaudes uz ceļa. Pārbaudes mērķis - noskaidrot vai nenotiek nelikumīgi atkritumu pārrobežu sūtījumi un vai atkritumu pārrobežu sūtījuma laikā tiek ievērotas 2006. gada 14.jūnija Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr.1013/2006 „Par atkritumu sūtījumiem” noteiktās prasības.

Grenctāles robežkontroles punktā tika apturētas un pārbaudītas 16 kravas automašīnas, Bārbelē – 9 kravas automašīnas. Grenctāles robežkontroles punktā no pārbaudītajām kravām 2 kravās tika konstatēti atkritumu sūtījumi. Viena krava ar stikla pudelēm un to lauskām tika izvesta no Latvijas uz atkritumu pārstrādes vietu Polijā, otra krava ar lietotām putaplasta kastēm tika izvesta no Latvijas uz atkritumu pārstrādes vietu Lietuvā. Pirmajā gadījumā sūtījums tika veikts atbilstoši prasībām, otrajā - sūtījuma laikā kravai nebija pievienots atbilstošs dokuments (Regulas Nr.1013/2006 VII pielikuma dokuments).

Lai turpmāk atkritumu pārrobežu sūtījumi tiktu veikti atbilstoši prasībām, VVD Jelgavas RVP ir informējusi uzņēmumu, atgādinot par pastāvošo kārtību šādu darbību veikšanai.