Jaunumi

 8.jūlijā Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga un Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, tiekoties Rīgas brīvostas kapteiņdienestā,  pārrunāja turpmākās sadarbības virzienus. Tika panākta vienošanās, ka VVD un Rīgas brīvostas pārvalde tiešsaistes režīmā apmainīsies ar informāciju par brīvostas teritorijā strādājošo uzņēmumu darbību. Plānots noslēgt sadarbības līgumu starp VVD un Rīgas brīvostas pārvaldi.

Lai nodrošinātu efektīvāku Rīgas brīvostas teritorijā darbojošos termināļu kontroli, VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga,  VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) vadība un VVD Uzraudzības departamenta direktore Inese Kurmahere Rīgas brīvostas kapteiņdienestā tikās ar brīvostas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā Rīgas brīvostas pārvaldnieks A. Zeltiņš pastāstīja un parādīja, kā Ostas policija un ostas vides inspektori iesaistās uzņēmumu darbības kontrolē, veicot teritorijas 24/7 tiešsaistē uzraudzību, kā tiek veikts gaisa kvalitātes un putekļu monitorings.

Vienošanās par sadarbības līgumu, ostā strādājošo uzņēmumu pārraudzības nodrošināšanai, ir panākta arī ar Liepājas ostas pārvaldi. Notiek sarunas ar Ventspils brīvostas pārvaldi.