Jaunumi

Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālā vides pārvalde (VVD) 2020.gada 5.februārī saņēma informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), ka dzelzceļa stacijā “Indra”, Indrā, Indras pagastā, Krāslavas novadā apturēts kravas vilciens, jo 2 cisternās tika konstatēta apkures mazuta noplūde. Identificēts, ka kravas pārvadātājs ir SIA “LDZ CARGO”, maršruta galamērķis – Ventspils.

Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca VVD inspektori, VUGD un VAS „Latvijas dzelzceļš” avārijas brigāde. Ierodoties notikumu vietā, konstatēts, ka mazuta noplūde notikusi tikai sliežu ceļa robežās. Atbildīgajiem dienestiem sadarbojoties, īstenoti neatliekamie pasākumi mazuta noplūdes novēršanai un savākšanai. Tā kā mazuts zemās gaisa temperatūras iedarbības rezultātā sacietēja un neizplatījās ārpus sliežu ceļa robežām, notikuma vietā nepastāv kaitējuma draudi videi.

Aplēses liecina, ka dzelzceļa stacijā „Indra” no vilciena cisternām noplūdušā mazuta apjoms ir aptuveni 400 litri. VVD turpina uzraudzīt situāciju notikuma vietā.

 

Attēls Nr.1 Notikuma vieta, kur noplūda mazuts

                      

 

Attēls Nr.2 Sliežu ceļš pēc mazuta savākšanas darbu pabeigšanas