Jaunumi

Sestdien, 2020. gada 28. martā, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības „Piejūra”” (AAS Piejūra) atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijas teritorijā Tukumā, Dienvidu ielā 1. Šobrīd ugunsgrēku ir izdevies nodzēst, bet teritorijā turpinās gruzdēšana, tur dežūrē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji. Pēc Valsts vides dienesta (VVD) inspektoru novērojumiem sestdien iespējamais ugunsgrēka iemesls varētu būt blakus teritorijā dedzinātā kūla.

Šodien VVD inspektori ir apsekojuši negadījuma vietu un turpina darbu pie notikušā apstākļu noskaidrošanas. Lai pieņemtu lēmumu par videi nodarīto kaitējumu, VVD veic aprēķinus par vielu daudzumu (emisijām), kas ugunsgrēkā nokļuvušas apkārtējā vidē.

Vienlaikus, lai novērstu riskus, ka šādi negadījumi atkārtojas, VVD vērtēs nepieciešamību veikt izmaiņas AAS Piejūra izsniegtajā piesārņojošas darbības atļaujā. Tāpat preventīvi VVD izvērtēs visām atkritumu šķirošanas stacijām Latvijā izsniegtās piesārņojošas darbības atļaujas un tajās noteiktos atļautos atkritumu uzglabāšanas apjomus.

Pēc AAS Piejūra sniegtās informācijas teritorijā atradās aptuveni 200 tonnas sadedzināšanai sagatavotie atkritumi. Pirmsšķietami secināts, ka uzņēmums nav pārkāpis izsniegtās atļaujas nosacījumus (atļaujā noteiks pagaidu uzglabāšanas apjoms sadedzināmajiem atkritumiem 300 t). Pārbaudes laikā nav apstiprinājusies AAS Piejūra sniegtā informācija, ka sadedzināšanai sagatavotos atkritumus bija plānots transportēt uz SCHWENK Latvija, Brocēnos.

 

FOTO no ugunsgrēka vietas 29.03.2020.

 

FOTO no ugunsgrēka vietas 28.03.2020.