Jaunumi

2020. gada jūnija sākumā Valsts vides dienests (VVD), izvērtējot sabiedrības bažas un sniegtos iebildumus par paredzēto nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas darbību Jelgavas novada Kalnciemā, aicināja uzņēmumu – SIA “EcoLead” īstenot papildus pasākumus sabiedrības informēšanai, t.sk. plašāk skaidrojot paredzētās darbības ietekmes uz vidi un cilvēku veselību, kā arī iepazīstinot ar pasākumiem, kas tiks veikti šo ietekmju samazināšanai.

Atsaucoties VVD aicinājumam, SIA “EcoLead” 2020. gada 7. jūlijā plkst. 17:30 organizēs informatīvo sanāksmi (attālināti) iedzīvotajiem par nolietoto svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas darbību Jelgavas ielā 21, Kalnciemā.

Pēc VVD aicinājuma pašvaldība nodrošinās iespēju Kalnciema iedzīvotājiem un citiem interesentiem sanāksmē piedalīties, apmeklējot Kalnciema kultūras namu, kur 1. stāvā būs izvietoti ekrāni, kā arī Kalnciema bibliotēku, kas atrodas Jelgavas iela 15.

Plašāka informācija par informatīvo sanāksmi pieejama https://environment.lv/lv/aktualitates/sabiedriskas-apspriesanas/sia-ecolead-papildus-informativas-sanaksmes-saites.html  

Plānots, ka pasākuma laikā iedzīvotājiem tiks sniegta informācija par paredzēto darbību, tās ietekmēm uz vidi un cilvēku drošību, tehnoloģiskajiem risinājumiem šo ietekmju ierobežošanai, kā arī kontroles pasākumiem, ko operators un atbildīgās institūcijas izmantos, lai visas darbības laikā uzraudzītu vides stāvokli.

Jau ziņojām, ka VVD līdz 2020. gada 10. augustam pagarinājis termiņu lēmuma pieņemšanai par SIA “EcoLead” A kategorijas piesārņojošas darbības, kas paredz nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveidi Jelgavas novada Kalnciemā, atļaujas izsniegšanu vai atteikumu izsniegt atļauju. Šāds lēmums pieņemts, lai rūpīgi izvērtētu gan saņemtos sabiedrības priekšlikumus un iebildumus, gan uzņēmuma sniegto informāciju par piesārņojuma ierobežošanas pasākumiem.