Jaunumi

Valsts vides dienests (VVD) 2020. gada 9. jūlijā Inčukalna tautas namā iepazīstinās Inčukalna novada iedzīvotājus ar paveikto, īstenojot Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projektu.

Tikšanās ar iedzīvotājiem vadīs VVD Projekta ieviešanas vienības pārstāvji. Tikšanās laikā uz iedzīvotāju jautājumiem atbildes sniegs VVD Projekta ieviešanas vienības un Inčukalna novada pašvaldības pārstāvji, SIA “Geo Consultants” (Inženiertehnsikā uzraudzība), AS “Latvijas valsts meži” un PS “Inčukalns Eko” (Uzņēmējs).

Pēc informatīvās sanāksmes tās dalībniekiem būs iespējams klātienē apskatīt Ziemeļu gudrona dīķu teritoriju, kur sanācijas darbi jau noslēgušies, kā arī apmeklēt Dienvidu dīķi, kur darbi turpinās, kā projektā ieplānots.

Plašāka sabiedrība klātienē iepazīties ar projekta gaitu, t.sk. Ziemeļu sērskābā gudrona dīķa sanācijas rezultātiem, varēs 2020. gada rudenī.

Visus darbus Dienvidu dīķī paredzēts pabeigt līdz 2021. gada februārim. Līdz darbu pabeigšanai tiks veikts nepārtraukts virszemes, pazemes ūdeņu un gaisa monitorings.

Projektu “Vēsturiski piesārņoto vietu „Inčukalna sērskābā gudrona dīķi” sanācija, II posms” (Nr.5.6.3./17/I/001) īsteno VVD, darbus veic PS “Inčukalns Eko”.

Ar jautājumiem par projekta virzību, uzraudzību un plānoto tikšanos, lūdzam vērsties, zvanot pa tālruni: 25781800 vai rakstot uz e-pastu: gudrons@vvd.gov.lv