Jaunumi

Valsts vides dienests (VVD) saņēmis operatīvo informāciju no Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) par VVD amatpersonas iespējamu administratīvu pārkāpumu. Diemžēl šobrīd neesam saņēmuši lēmumu par administratīvā pārkāpuma lietvedības ierosināšanu, lai varētu rīkoties.

Šobrīd konkrētā amatpersona neveic darba pienākumus, jo atrodas atvaļinājumā.

Tiklīdz tiks saņemts lēmums no DAP par administratīvā pārkāpuma lietvedības ierosināšanu – konkrētā amatpersona tiks atstādināta no amata. 

VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga uzsver: "Ja izmeklēšanas laikā tiks apstiprināta konkrētās amatpersonas vaina, VVD ar visu bardzību vērsīsies pret to un lems par atbrīvošanu no amata, jo šāda nelikumīga rīcība met ēnu uz VVD darbiniekiem, kas godīgi un pašaizliedzīgi veic savus pienākumus, un nav pieļaujama valsts pārvaldē."

VVD atzinīgi novērtē DAP inspektoru rīcību, konstatējot šo pārkāpumu un aktīvi rīkojoties, un cer uz ātru un operatīvu rīcību, lai pierādījumi tiktu nostiprināti un vainīgā persona sodīta.

Aicinām iedzīvotājus ziņot par pārkāpumiem zvejas jomā, zvanot VVD Operatīvās koordinācijas centram, uz tel. 26338800 (24/7). Savukārt, par VVD inspektoru bezdarbību vai pārkāpumiem zvejas kontroles jomā aicinām zvanīt Zvejas kontroles departamenta mobilajai grupai – 29211310/25642389 (par pārkāpumiem iekšējos ūdeņos) vai  26304654 (pārkāpumiem jūrā un piekrastē).