Jaunumi

Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālā vides pārvalde (RVP) uzdeva pašvaldības uzņēmumam SIA “Daugavpils ūdens” sakārtot teritoriju Daugavpils pilsētas pašvaldības nekustamajā zemes īpašumā, Spaļu ielā, kurā šim mērķim neatļautā vietā, nepiemērotā veidā vakar, 4. februārī tika izgāztas smilts nogulsnes no pašapkalpošanās automazgātavas un Daugavpils pilsētas lietus kanalizācijas kolektora.

Par atklāto pārkāpumu VVD Daugavpils RVP ir uzsākusi administratīvo lietvedību, kuras laikā tiks noskaidroti lietas apstākļi. Sākotnējā notikuma vietas apskate liecināja, ka būtisks kaitējums videi nav nodarīts. Arī iepriekš VVD inspektori šādus pārkāpumus tur nebija atklājuši.

Vakar Daugavpils reģionālā vides pārvalde saņēma telefonisku informāciju no Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas nodaļas par to, ka Daugavpils pilsētas pašvaldības nekustamajā zemes īpašumā, Spaļu ielā, ir aizturēts specializētais transportlīdzeklis, no kura apkārtējā vidē tiek izkrauti atkritumi. Vides inspektori devās uz notikuma vietu un konstatēja, ka no SIA „Daugavpils ūdens” piederoša transportlīdzekļa apkārtējā vidē tiek izbērtas pašapkalpošanās automazgātavas un pilsētas lietus kanalizācijas kolektoru smilšu uztvērēju tīrīšanas gaitā radušās smilšu nogulsnes aptuveni 2 m3 apjomā. Šī nelikumīgā rīcība tika pārtraukta, SIA “Daugavpils ūdens” uzdots nekavējoši savākt izbērtās smilts nogulsnes un nodot tās atkritumu apsaimniekotājam.