Jaunumi

Šī gada 14. maijā plkst. 10:00 SIA „Cargo Concept” teritorijā Birztalu ielā 4a, Rīgā sāksies vietēja līmeņa praktiskās civilās aizsardzības mācības.

Mācību mērķis ir pārbaudīt uzņēmuma Civilās aizsardzības un Ārpus objekta plānu, t.sk. iesaistīto mācību dalībnieku koordinētu rīcību civilās aizsardzības sistēmas uzdevumu izpildē. 

Mācību laikā plānots pārbaudīt objekta trauksmes un apziņošanas sistēmas efektivitāti, objekta darbinieku prasmes rīkoties avārijas vai tās draudu gadījumā, prasmes sniegt pirmo palīdzību, atbildīgo personu prasmes un spējas pieņemt lēmumus, lai nepieļautu avārijas eskalāciju, un nodrošināt operatīvu sadarbību ar iesaistītajiem dienestiem un institūcijām, kā arī pārbaudīt mācību dalībnieku koordinētu rīcību, nodrošinot sabiedrisko kārtību, evakuāciju un ceļu satiksmes regulēšanu objekta tuvumā.

Mācību scenārijā paredzēts, ka uz noliktavas rampas notiks autoiekrāvēja aizdegšanās. Tā vadītājs zaudēs samaņu. Bīstamajā zonā pie noliktavas atrodas viens vagons ar 60 t bīstamas vielas - kalcija nitrāts, bet pašā noliktavā - 700 t kalcija nitrāta. Tiks pieņemts, ka pakāpeniski degšana izplatīsies un tiks apdraudēts dzelzceļa vagonu sastāvs un noliktavu telpas, kur atrodas arī kartons un finieris. Tā, kā bīstamā viela ir oksidējoša, tās termiskā sadalīšanās saistīta ar toksisku gāzu izdalīšanos un izplatību, tāpēc objektā tiks izsludināta trauksme.

Avārijas seku likvidēšanai tiks piesaistīti SIA „Cargo Concept”, VUGD, Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas, Valsts vides dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Mācību laikā operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties. Mācību organizatori atvainojas iedzīvotājiem par mācību laikā sagādātajām neērtībām!