Jaunumi

Ceturtdien, 30. maijā plkst. 10:00 SIA „Latvijas propāna gāze” Rīgas eksporta gāzes uzpildes stacijas teritorijā Zilā ielā 20, Rīgā sāksies vietēja līmeņa praktiskās civilās aizsardzības mācības.

Mācību mērķis - pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus katastrofu draudu gadījumā, kas noteikti objekta civilās aizsardzības plānā un ārpus objekta civilās aizsardzības plānā. 

Pēc scenārija paredzēts, ka  Rīgas eksporta gāzes uzpildes stacijā autocisternu uzpildes iecirknī, veicot autocisternu uzpildīšanu ar sašķidrināto naftas gāzi (propāns), notiek autocisternas vārsta plīsums, gāzes noplūde un aizdegšanās. Ugunsgrēka rezultātā pastāv iespēja, ka autocisternas un blakus stāvošās dzelzceļa cisternas ar gāzi pārsilst, palielinas spiediens un tās sabrūk.

Mācībās piedalīsies SIA „Latvijas propāna gāze”, VUGD, Rīgas brīvostas pārvaldes ostas policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas, Valsts vides dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Mācību laikā operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties. Tiks organizēti pasākumi ceļu satiksmes ierobežošanai, ielas slēgšanai, sabiedriskās kārtības nodrošināšanai.

Rīkotāji atvainojas iedzīvotājiem par mācību laikā sagādātajām neērtībām!