Jaunumi

Pagājušajā piektdienā, 14. jūnijā, Inčukalna sērskābā gudrona Dienvidu un Ziemeļu dīķa teritoriju apmeklēja Uzraudzības grupa, kas ir īpaši izveidota projekta "Vēsturiski piesārņoto vietu "Inčukalna sērskābā gudrona dīķi" sanācija, II posms" (Nr.5.6.3./17/I/001) uzraudzībai un kuras sastāvā ietilpst uzraugošo institūciju – Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Finanšu ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas – pārstāvji. Apmeklējuma laikā pārstāvji iepazinās klātienē ar līdz šim paveiktajiem darbiem un veiktajiem uzlabojumiem pēc iepriekšējā apmeklējuma.

Uzraudzības grupas pārstāvji guva pārliecību par to, ka projekts notiek veiksmīgi un pabeigta ievērojama darba daļa. Finanšu un faktiskais progress atbilst plānotajam, un atsevišķi darbi veikti pat ātrāk par plānoto. Uzraudzības grupa novērtēja paveikto un uzsvēra, ka uzsāktais darbs jāturpina. Ņemot vērā projekta nozīmību, arī turpmāk tiks nodrošināta regulāra projekta uzraudzība.

Kā vēstīts iepriekš, projekta ietvaros līdz 2023. gada nogalei plānots pabeigt sanāciju divās Latvijas vispiesārņotākajās teritorijās, kurās piesārņojošo vielu koncentrācija ir visaugstākā un apdraud dabas vērtības, vidi un cilvēku veselību.

Projekta uzraudzības grupa apmeklē Dienvidu gudrona dīķi.