Jaunumi

25. oktobrī Inčukalna sērskābā gudrona dīķus apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras vadība, lai klātienē iepazītos ar līdz šim paveiktajiem darbiem un veiktajiem uzlabojumiem.

Centrālo finanšu un līgumu aģentūru pārstāvēja direktora vietniece programmu un projektu atbilstības jautājumos, Juridiskā nodrošinājuma un projektu atlases departamenta direktore Gundega Šulca, septiņi departamentu direktori un nodaļu vadītāji, savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju - valsts sekretārs Edvīns Balševics, kā arī ministrijas vadošie darbinieki. Apmeklētājus ar sanācijas darbu norisi iepazīstināja PS “Inčukalns Eko” projekta vadītāja vietnieks Raivo Nikolajevs un Valsts vides dienesta ģenerāldirektora vietniece Aina Stašāne

Kā jau vēstīts iepriekš, kopš darbu uzsākšanas 2018. gada februārī pilnsabiedrība "Inčukalns Eko" no Inčukalna Dienvidu dīķa ar ekskavatoriem ir izsmēlusi un pārstrādājusi sekundārajā kurināmajā vairāk nekā 22 500 tonnas sērskābā gudrona, kas ir vairāk nekā 70% no kopējā apjoma. No Ziemeļu dīķa ir izrakts viss smilts/gudrona maisījums vairāk nekā 10 000 tonnu apmērā. Darbi norisinās saskaņā ar plānoto darbu grafiku.

Projekta ietvaros līdz 2023. gada nogalei plānots pabeigt sanāciju divās Latvijas vispiesārņotākajās teritorijās, kurās piesārņojošo vielu koncentrācija ir visaugstākā un apdraud dabas vērtības, vidi un cilvēku veselību.