Jaunumi

Trešdien, 2020. gada 12. februārī, Valsts vides dienesta Liepājas reģionālās vides pārvaldes (VVD) inspektori Kuldīgā atkārtoti konstatēja naftas produktu noplūdi Ventā. VVD inspektori veica vietas atkārtotu apsekošanu un konstatēja, ka caur pilsētas lietusūdens kanalizācijas izvadu Ventas upē ietek naftas produkti, kas vizuāli un pēc smakas atgādina pirms divām nedēļām konstatēto naftas piesārņojumu.

Nekavējoties tika veiktas nepieciešamās rīcības, lai ierobežotu piesārņojuma izplatīšanos – pastiprināts bonu izvietojums, esošās nomainītas ar jaunām. Tā kā konstatēts, ka nezināmas personas mēģinājušas postīt jau uzstādītās bonas, VVD uzdeva Pašvaldības policijai veikt regulāru vietas apsekošanu. Savukārt, apsekojot esošās lietusūdens kanalizācijas sistēmas kontrolakas (aptuveni 500 – 600 m rādiusā), daudzās no tām konstatēta naftas produktiem raksturīga smaka. SIA “Kuldīgas ūdens” uzdots veikt tūlītējās darbības, lai novērstu naftas produktu ieplūdi Ventas upē. Atbildīgās institūcijas turpina darbu pie piesārņojuma novēršanas un vainīgo personu noskaidrošanas.

Pirmsšķietami secināts, ka, iespējams, naftas produktu iepludināšana, kā arī bonu bojāšana ir apzināta ļaunprātīga rīcība. Tāpēc aicinām Kuldīgas iedzīvotājus, ja tiek fiksēta naftas produktu izliešana jebkurā vietā kanalizācijas sistēmā pilsētā, ziņot VVD pa telefonu + 371 26338800 (24/7).