Jaunumi

Valsts vides dienesta Zemgales reģionālā vides pārvaldes (VVD) inspektori Bauskas novada Mežotnes pagastā Jumpravā konstatēja apkārtējā vidē lielā apjomā izbērtus nereģenerētus būvniecības atkritumus (betona gabali, ķieģeļi un to daļas, armatūras) un citus atkritumus nelielos daudzumos (nolietotas riepas, plastmasas caurules).

Sākotnējā informācija liecina, ka būvniecības atkritumu apglabāšana veikta arī jau blakus izveidotai atkritumu uzglabāšanas vietai izlīdzinātajā teritorijas daļā. Teritorijā pie atkritumu uzglabāšanas vietas savestas aptuveni 15 kravas ar asfaltbetona un betona gabaliem un vairākas kaudzes ar grunti, kas satur asfaltbetona un betona gabalu piejaukumus mazākos apjomos. Saskaņā ar pārbaudes laikā saņemto informāciju, ievestais materiāls tiek vests no Mēmeles ielas, Bauskā, kur veic šīs ielas rekonstrukcijas darbus. Būvniecības atkritumu ievešana pēc VVD iesaistīšanās pārtraukta. VVD informējis Bauskas novada pašvaldība, kas ir Mēmeles ielas rekonstrukciju darbu pasūtītājs, par aizliegumu minētajā teritorijā ievest būvniecības atkritumus (asfaltbetona un betona gabalus).

VVD veic šīs teritorijas uzraudzību, lai pārliecinātos, ka šie atkritumu tiks izvesti un nodoti atbilstošam atkritumu apsaimniekotājam.