Jaunumi

Lai paaugstinātu  robežas drošībā iesaistīto iestāžu darbinieku un amatpersonu zināšanas un prasmes atkritumu sūtījumu atpazīšanā, Valsts vides dienests 2020. gadā organizēs apmācības robežas drošībā iesaistīto iestāžu personālam par pārrobežu atkritumu sūtījumiem.

Savukārt, lai veicinātu koordinētu robežas drošībā iesaistīto dienestu sadarbību, plānots sagatavot atbalsta rīku par rīcībām, ja sadarbības iestādes, veicot savus pienākumus, konstatē iespējamu nelikumīgu sūtījumu.

VVD turpina pastiprināti kontrolēt atkritumu pārrobežu sūtījumus. 2019. gadā VVD kopumā veica 78 pārrobežu atkritumu sūtījumu pārbaudes (no tām 44 transporta pārbaudes uz autoceļiem un ostās, 11 paziņotu sūtījumu pārbaudes, uzsākot sūtījumu vai to saņemot reģenerācijas iekārtā, 23 pārbaudes tieši atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumos).

Savukārt, lai pilnveidotu robežas drošībā iesaistīto dienestu sadarbību un stiprinātu radiometrisko kontroli, 2020. gadā VVD turpinās darbu pie iesaistīto darbinieku apmācībām radiācijas drošības jautājumos.

Jau ziņots, ka Valsts robežsardzē norisinājās sadarbības vadības grupas sēde, kurā tikās Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta un Valsts vides dienesta vadība.

Sēdes laikā iestāžu pārstāvji pārrunāja aktualitātes iestāžu sadarbības jomā, apstiprināja "Latvijas Republikas valsts robežas drošības apdraudējuma (risku) analīzi par 2019.gadu", kā arī apsprieda aktuālās tendences 2020.gadā un citus jautājumus saistītus ar valsts robežas drošību.