Jaunumi

Lai nodrošinātu Latvijas kompetento iestāžu gatavību koordinētiem un efektīviem glābšanas darbiem jūras un krasta piesārņojuma gadījumā, īpaši attiecībā uz cietušo dzīvnieku glābšanu, 2020.gada jūnijā noslēdzās projekts “Nacionālā rīcības plāna dzīvnieku glābšanai piesārņojuma gadījumā jūrā un krastā gala redakcijas izstrāde”.

Projekts ir Valsts vides dienesta (VVD), Latvijas Vides pārvaldības asociācijas (LVPA), Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) un Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) sadarbības projekts, kas tika finansēts no Latvijas vides aizsardzības fonda.

Tā ietvaros tika izstrādāts Nacionālā rīcības plāna dzīvnieku glābšanai piesārņojuma gadījumā jūrā un krastā dokumenta gala redakcija, veikta plāna juridiskais izvērtējums un izmaksu novērtējums. Projekta ietvaros tika organizēts arī divu dienu apmācību seminārs ar ieinteresētajām pusēm, klātienē darba grupās izspēlējot plānā iekļautās situācijas , un noslēguma seminārs. Pasākumu ietvaros iegūtā informācija tika ņemta vērā, sagatavojot rīcības plāna gala redakciju.

Projekta īstenošanas laikā tika noteikta informācijas apmaiņas shēma starp ieinteresētajām pusēm, kā arī kontaktu apmaiņa, kas nākotnē nodrošinās efektīvāku un koordinētāku rīcību dzīvnieku glābšanai piesārņojuma gadījumā jūrā un krastā. Projekta laikā izstrādātie materiāli ir nodoti VVD turpmākai izmantošanai un plāna īstenošanai.

Plašāka informācija par Projekta uzsākšanu, mērķiem un būtību pieejama šeit: http://www.lvpa.lv/?object_id=723