Jaunumi

Ceturtdien, 26. septembrī plkst. 10:00 AS „Latvijas Finieris” rūpnīcā “Lignums” Finiera ielā 6, Rīgā, notiks vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības mācības. Tajās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no AS „Latvijas Finieris” rūpnīcas “Lignums”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts vides dienesta.

Mācību mērķis ir pārbaudīt dalībnieku spēju rīkoties rūpnieciskās avārijas un evakuācijas gadījumā, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām.

Scenārijā paredzēts, ka tiks inscenēta termoeļļas noplūde ar tās aizdegšanos. Līdz VUGD ierašanās brīdim, ugunsgrēka lokalizēšanā iesaistīsies objekta operatīvās reaģēšanas vienība, notiks cilvēku evakuācija un glābšana no bīstamās zonas.

Mācību laikā pārvietosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties. Organizatori atvainojas par operatīvā transporta pārvietošanās radītajām neērtībām!